Art 4 Joy

Onderhoud aan je huis; schilderen

Schilderen

Onderhoud aan je eigen huis; je ontkomt er niet aan. Eens in de aantal jaren is het weer eens nodig om de boel onder handen te nemen al je kozijnen en deuren te schilderen. Er zijn mensen die dit het liefst zelf willen doen, maar anderen geven een schilderklus het liefst uit handen aan een ervaren schilder. Eens in de zoveel tijd een goede verfbeurt kost geld, maar het levert je ook een besparing op. Hiermee voorkom je dure onderhoudskosten en waardedaling van je bezit.

Wanneer is een nieuwe schilderbeurt nodig?

Je kozijnen en deuren buiten hebben ongeveer eens in de 5 jaar een nieuw likje verf nodig. Kozijnen en deuren gericht op het zuiden en het westen zijn vaak eerder toe aan een verfbeurt vanwege regen, wind en zon.

Eens in de 7 jaar moet je alles binnen weer eens een schilderbeurt geven. Maar een trap zal eerder een nieuwe schilderbeurt nodig hebben omdat deze harder slijt.

Er zijn een aantal signalen waaraan je kunt zien dat er weer een nieuwe schilderbeurt nodig is. Als het schilderwerk scheuren en blaasjes vertonen. Of als de verf zichtbaar beschadigd of verkleurd is en als de verf los gaat laten en gaat afgeven. Daaraan zie je dat het nodig is om die kwast in handen te nemen.

Wanneer is de beste periode om te schilderen

Zo tegen de winter is het niet verstandig om de buitenboel een schilderbeurt te geven. De verflaag kan dagenlang nat blijven en het kan zelfs bevriezen. Wil je toch in de winter buiten schilderen? Kies dan voor speciale buitenverf.

Ook bij een te hoge temperatuur is het niet verstandig om de verfkwast te pakken. De verf droogt dan te snel op en daardoor ga je strepen krijgen. Een temperatuur van ongeveer 20 graden is ideaal omdat het dan niet te lang, maar ook niet te kort duurt voordat de verf is opgedroogd.

Stappenplan

Schilder je zelf de buitenboel, of laat je het liever doen?

Mobiele versie afsluiten