Wollen heren truien zijn ongelooflijk populair geworden in de afgelopen jaren. Wol ziet er namelijk niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens heerlijk warm. Wat betekent dat het dé perfecte truien zijn voor tijdens de koude wintermaanden. Toch vinden veel mannen (en vrouwen) wol nog altijd een lastige stof. Een wollen trui moet namelijk op een bepaalde manier worden gewassen. Wanneer je de wol op een verkeerde manier wast kan het namelijk voorkomen dat de trui lelijk word, of de draden loslaten. Om dit te voorkomen, is het belangrijk dat jij precies weet hoe je om moet gaan met jouw wollen kleding. In dit artikel lees je precies hoe je de stof moet wassen én opbergen!

Volg het wasvoorschrift

Dit klinkt misschien als een overbodige tip, maar dat is helaas niet waar. Veel mensen proberen nog altijd wollen kledingstukken te wassen op het wasprogramma dat ze altijd gebruiken. Dit kan tot vervelende problemen lijden, denk bijvoorbeeld aan het loslaten van de draden. Bij het wassen van wollen kleding is het daarom zeer belangrijk om het wasvoorschrift te volgen. Het wasvoorschrift is te vinden op het kledinglabel, dit label zit vaak aan de binnenkant van de trui. Heeft je trui geen label? Was je wollen kledingstukken dan altijd op maximaal 30 graden, en zorg dat de centrifuge niet té hoog staat.

Alleen wol in de wasmachine

De meeste mensen gooien verschillende stoffen bij elkaar in de wasmachine, en voor veel stoffen is dat geen enkel probleem. Wol is echter vrij delicaat, en staat het eigenlijk niet toe om tegelijkertijd te worden gewassen als andere stoffen. Vul je wasmachine daarom alleen met wollen kledingstukken, en vermijd andere stoffen. Zorg er tevens voor dat wol nooit gewassen word met kleding die ritsen bevat, denk bijvoorbeeld aan jassen of spijkerbroeken. De wollen draden kunnen namelijk zeer gemakkelijk blijven haken achter ritsen of zelfs knopen. Heb je een wollen trui mét knopen? Dan is het slim om deze apart te wassen! Let op dat je niet teveel wasmiddel gebruikt. Wasmiddel kan namelijk gemakkelijk in wol blijven hangen. Het beste is om een speciaal wolwasmiddel te kopen.

Wollen kleding netjes opbergen

Voor het behoud van wollen kleding is niet alleen het wassen belangrijk. Ook de manier waarop jij jouw wollen kleding opbergt kan invloed hebben op de stof. Zo is het aan te raden om de wollen truien aan een haakje te hangen, en niet op te vouwen in de kledingkast. Op deze manier kan de wollen trui namelijk beter luchten, en frisse lucht zorgt voor een aangename geur én een lekkere zachte trui.