Vorige week eindelijk mezelf overgehaald, en een paar schoenen van Mason Garments gekocht. Wat ben ik tevreden over het draagcomfort hiervan! Ik heb gekozen voor de Tia Low 20d sneaker. De bovenzijde van de schoen is roze, zoals ook de veter. De zijkant is half wit, met een profiel daarin. Ik draag vaak jeans, en daar is deze prima mee te combineren. Wel zorg ik ervoor dat mijn blouse of shirt dan qua kleur, wat meer ingetogen is. De schoen heeft een erg luxe uitstraling, waarvan je er niet snel een tweede paar tegenkomt. Deze authenticiteit vind ik erg prettig, het onderscheidt me op deze manier, van anderen. Maar dan op een subtiele wijze: door net dat extra, trendy, detail, wat de schoen aan mijn outfit toevoegt.

De damesschoenen van Mason Garments 

Alvorens mijn schoenen te kopen, heb ik me verdiept in het merk en in de collectie. Deze informatie wil ik graag delen. De schoenen van Mason Garments zijn allen, gemaakt van leer, nubuck, of van leer met suède details. Er zijn ook modellen met een glitter finish verkrijgbaar, zoals de nubuck Tia sneaker. De schoenen sluiten allemaal met een veter, behalve de Sprinter sneaker: deze sluit met elastiek. De kleuren die te verkrijgen zijn, lopen heel erg uiteen. Hierin is eigenlijk voor ieder wel wat wils. Ze gaan van trendy en neutraal wit, het zachte roze, tot effen blauw. En daar zitten dan nog vele kleuren tussen. Zoals bijvoorbeeld: de Next Gen Low, deze heeft de kleur oranje, gecombineerd met roze en wit. De meest gangbare maten die verkrijgbaar zijn, zijn die van 36 t/m 41. Ik kwam echter ook een model tegen in maat 44: de Tia Low 20c.

De oorsprong van het merk

Mason Garments Schoenen, is in 2012 opgericht in Italië, door de ontwerpe: Rendi Aditia. Hij groeide op in Italië, en raakte al jong geïntrigeerd door de luxe modemerken, die zijn moeder en zijn broer, droegen. Zijn droom was, om met een luxe schoenen-label op de markt te komen. Om dit streven te realiseren, begon hij met het verzamelen van de juiste mensen om hem heen. Allemaal met verschillende capaciteiten, maar met een gezamenlijk doel: het bereiken van succes in de modebranche. Zo ontstond het huidige Mason Garments-team.

Inspiraties van Mason Garments

De inspiraties zijn terug te leiden naar Italië, wat ook wel bekend staat, om zijn uitstekende staat van dienst, wanneer het gaat over de schoenmakerij. De schoenen van Mason Germens worden dan ook aldaar gemaakt. Er wordt samengewerkt met de beste schoenmakers uit de hele wereld. Inmiddels is er een ontwerpstudio in Amsterdam. En men streeft ernaar om een blijvende plaats in de luxe-industrie, te verkrijgen en te behouden.