Onlangs was de dochter van mijn zus jarig. Zij werd 6 jaar oud en ik kon uiteraard niet zonder cadeau aankomen. Geen weet hebbende van wat een 6 jarig meisje allemaal wel of niet leuk vindt, vroeg ik om raad bij mijn zus. Zij vertelde mij dat mijn nichtje een liefde heeft gekregen voor paarden. Ze wilde binnenkort voor het eerst gaan paardrijden en was ook dol op speeltjes die te maken hadden met paarden. Ze was ook een nieuwe verzameling begonnen: Schleich paarden. Dus werd iedereen die op de verjaardag kwam gevraagd om allemaal een ander paardje mee te nemen, zodat de collectie van mijn nichtje jaloersmakend uitgebreid kon worden. Ik ben naar de speelgoedwinkel gegaan en ik heb mijn ogen uit gekeken over de Schleich paardjes.

Paardenrassen

Het is ongelooflijk hoeveel verschillende soorten paarden ik heb zien staan. Ik heb niet kunnen tellen en de verkoopster wist mij ook niet te vertellen hoeveel verschillende soorten rassen Schleich paarden maakt. Ik durf te zeggen dat er op de wereld en over alle collecties wel duizend verschillende paardjes bestaan. Want dat is ook nog het geval bij Schleich: ze lanceren ieder jaar een nieuwe collectie met nog mooier en gedetailleerdere paardjes. En hierbij geen roze of paarse paardjes met glanzende manen, zoals bij ‘My little pony’. Nee. Schleich paardjes zijn zo waarheidsgetrouw mogelijk en dat is gelijk het mooie aan dit speelgoed. Ik zou ook goed begrijpen waarom paardenliefhebbers van hogere leeftijd deze beestjes sparen. Het zijn echt prachtige exemplaren.

Accessoires

Een paar paarden alleen is natuurlijk ook niet helemaal waarheidsgetrouw. En zeker als je met de paardjes wil gaan spelen, ontbreekt er het een en ander. Waar is bijvoorbeeld de stalknecht? Of de ruiter? En waar is de bak waar de paarden in rond wandelen? Schleich heeft hier in haar collecties ook over nagedacht. Er moet natuurlijk wel actief met de paarden worden gespeeld! Zo heeft Schleich een gehele speelmat om als ondergrond te dienen voor de paardjes. Dit niet alleen ter bescherming van de vloer natuurlijk, maar ook om wat achtergrond de bieden voor de paardjes. Zo loopt er een ruiterpad over de speelmat en zijn er allemaal bossen en bomen op afgebeeld. Ook ontbreekt de paardjes niet aan aankleding: paardendekens, zadels en teugels in overvloed! Tot slot hoeven de paarden ook niet bang te zijn dat ze buiten moeten slapen in de weide, want Schleich heeft genoeg stallen en zelfs kastelen waar de paarden én ruiters in kunnen verblijven. Schleich paarden is dus altijd een goed cadeau-idee!