Waarschijnlijk heb je ooit wel eens van de vaporizer gehoord. Deze dingen zijn mateloos populair geworden de laatste tijd. De kans is echter ook altijd aanwezig dat heel het begrip: “vaporizer”, voor jou maar een beetje vaag is. Om je kennis te laten maken met het fenomeen rond de vaporizer gaan we in dit artikel kijken naar dit bijzondere apparaatje. Ook gaan we kijken waarom zoveel mensen er eigenlijk een hebben.

Wat is een vaporizer?

Een vaporizer is eigenlijk een soort mini shisha, ook wel een waterpijp. Nu is een waterpijp in je zak natuurlijk geen optie, deze zijn immers veel te groot. Met deze vaporizer kan je dan ook op een makkelijke manier toch nog als het ware roken zonder dat je ongezond bezig bent. In de meeste gevallen zit er namelijk geen enkele nicotine en teer in de vloeistof, dit maakt het dan ook mogelijk om heel de dag door te puffen zonder dat je hiervan gezondheidsklachten zult ondervinden. Veel mensen stappen dan ook over op deze soort elektronische sigaret, het is immers een goed middel om de gewoonte van roken mee te doorbreken.

Natuurlijk kun je er ook andere dingen, zoals wiet, mee roken. Daardoor voorkom je de inname van schadelijke stoffen voor een groot deel! Lees hier meer over de vaporizer.

De vape cultuur

In Amerika is er op dit moment zelfs echt sprake van een vape cultuur. Dit zijn groepen mensen die zelf een vaporizer hebben, maar die deze zo hebben aangepast dat er zoveel mogelijk rook uit komt. Bij deze mensen zie je de dan ook echt hele wolken van stoom, door de krachtige batterijen in de vaporizer kunnen ze heel een kamer vol met rook zetten. Hier worden dan ook wedstrijden mee gehouden, men kijkt wie er nu eigenlijk de meest grote wolken kan maken met zijn apparaat. Dit is altijd wel bijzonder om te zien, al helemaal als ze er ook nog eens trucjes mee kunnen doen. Zo kunnen sommige mensen een rookwolk uitblazen die precies lijkt op een kwal.

Veel controversie

Het is echter wel zo dat er steeds meer mensen komen die zeggen dat de vaporizer slecht is, dit is natuurlijk nooit onderbouwt en klopt vaak ook niet. Maar het zorgt er wel voor dat iemand met zijn elektrische shisha altijd een beetje raar wordt aangekeken. Dit is jammer en moet dan ook zeker veranderen, de vaporizer is namelijk het middel wat er voor kan zorgen dat mensen voor eens en voor altijd op een gezonde manier van het roken af komen!