Een live chat kan voor heel veel handig zijn. Waar wij het voornamelijk voor gebruiken is persoonlijk creatief advies. Veel creatieve werkers houden van wat ze doen, maar iedereen komt wel eens vast te zitten. Dan kunnen ze via de chat bij ons terecht.

Live chat handig voor…

Een live chat is niet alleen handig voor kunstzinnig advies. Daarover hebben we het straks. Het kan ook erg handig zijn voor (web)shops om een bepaalde klantenservice te leveren. Klanten willen altijd contact kunnen opnemen met het bedrijf, en niet altijd telefonisch. De chat is daarom een gepaste oplossing.

Daarnaast kan een live chat handig zijn voor consumenten onder elkaar. Wie zit er nou niet meer dagelijks op de computer? Een chat kan als alternatief voor Whatsapp werken. Het kijkt toch niet altijd lekker op een klein scherm. Op je laptop kun je gewoon typen en via live chat praten met elkaar.

Live chat voor kunstzinnig advies

De live chat kan zowel zakelijk als persoonlijk gebruikt worden, dus. Maar het kan ook gecombineerd worden. Je kunt een chat gebruiken voor kunstzinnig advies als professional tot professional, maar de kunstwereld is klein. De kans is groot dat je gewoon als vrienden onder elkaar kunstzinnig advies geeft via de live chat. En wat is advies eigenlijk? Het gaat erom dat je je creatieve uitingen met elkaar deelt.

Het leven van een kunstenaar

Dat kan best wel eenzaam zijn. Soms zit je dagen achter elkaar alleen in je atelier, schrijfkamer of ideeënruimte. Je komt niets en niemand tegen. Zo word je niet gestoord in je eigen creatieve proces. Vervelen maakt creatiever, zeggen ze wel eens. Maar soms kan het juist zo fijn zijn om even met een mede-kunstenaar te sparren over ideeën. Denkt de ander dat het aanslaat, hoe kijkt de ander er (op een kunstzinnige manier) tegenaan? Door het erover te hebben (via live chat, telefoon of persoonlijk), kan je op andere gedachten komen. Daar komen de meest grootse dingen uit.

Een paar praktische tips

De live chat kan dus helpen om onderling creatieve ideeën uit te wisselen en kunstzinnig advies in te winnen. Maar wat kun je zelf alvast doen om het creatieve proces op gang te helpen?

Wat voor mij erg bleek te helpen was om op pad te gaan. Ik zat enorm vast in mijn denk- en doe-proces, dus ik ging eens in een cafétje zitten. Met verder niets. Het was opgeruimd, schoon, inspirerend, vol kleur en planten. Ik zat er een uur en had meteen allemaal ideeën. Wie weet helpt het voor jou ook?