Sinds je in je nieuwe huis woont, heb je nog niet het gevoel gehad er sfeer in te kunnen brengen. Je komt uit een klein, knus huisje waar je altijd in je eentje hebt gewoond. En bent nu naar een groter huis gegaan voor de ruimte die je nodig hebt met je vriend (en uitbreiding?). Een retro bank kan helpen de sfeer er (weer) in te brengen.

Retro bank uit het vorige huis

Je vorige huis had veel kleur. De muren in de woonkamer waren okergeel, in je slaapkamer licht-bordeauxrood. Er waren allerlei accessoires, zoals kaarsjes, die je huis nog gezelliger maakten. Je had het prima daar, en als jullie daar met z’n tweeën hadden kunnen blijven, hadden jullie dat zeker gedaan. Helaas was dertig vierkante meter toch écht aan de kleine kant. Vorig jaar hebben jullie moeten verhuizen. Dat was enorm leuk, maar er komt meer bij kijken dan je denk. De retro bank die in het kleine poppenhuisje stond kon namelijk niet mee. Vriendlief vond er niks aan, dus als compromis om zijn enorme boksbal weg te doen, ging ook de retro bank de deur uit.

Over meer niet eens

Vóór jullie besloten te verhuizen, was eerst nog het idee om je vriend in te laten trekken. Toen jullie twee weken hadden samengewoond werden jullie al gek van elkaar. In zo’n klein huis zit je elkaar continu in de weg. Jij wil even op je retro bank een boek zitten lezen, je vriend wil even gamen. Jij hebt last van het geluid, hij voelt zich bezwaard om zijn geluid aan te hebben. De beslissing om te verhuizen kwam al snel, maar waarheen dan? Het moest groter, en als het groter moet lever je weer wat anders in. Locatie of geld, meestal. Meer geld dat dit konden jullie niet uitgeven, dus er moest wel ingeleverd worden op de locatie. Van een stad naar een dorp. Jij zag het niet erg zitten, maar om samen te wonen moest het wel. Op de retro bank werd de beslissing gemaakt: we gaan reageren.

Retro bank in het nieuwe huis?

Na een jaar samengewoond te hebben blijkt dat jullie het over meer niet eens zijn, onder andere over de inrichting. Het is nu saai en suf, en jij mist je retro bank. Je vriend wil liever praktisch en functioneel, maar om er toch een beetje leven in te krijgen, besloot je er iets aan te doen. Een moderne retro bank en een kleurtje op de muur. Actie was ondernomen toen hij op zijn werk was, maar toen -ie terug kwam… was hij meteen verliefd.